КНИГИКРИМИНАЛНИРОМАНИСъбития

За литературните премиери

Миналата година в рамките на септемврийските литературни премиери „Наистина ли си отива лятото“ представих двата си криминални романа „Хотел Созополско сърце“ и „10 минути Паганини“ в Писателския дом.

Дойдоха приятели, редакторката на „Хотел Созополско сърце“- Елка Стоянова, някои специални гости. Роза Максимова и Ваньо Вълчев предварително прочетоха романа в електронен вид, написаха ми своята кратка преценка за книгата и аз включих техните текстове като предговор. Не мога да се оплача, моите братя и сестри по перо винаги отделят от времето си за мене и моите книги. Благодарността ми е голяма.

От 2015 година се радваме на Писателски дом, има чудесни условия за представяне на новите книги. Но за съжаление оставаме едно затворено общество, четящите хора, учениците, учителите им не посещават нашите литературни събития.
Тук искам да вметна една скоба, защото съм бивша учителка в ТМТ Бургас. Моите колеги ме посещават, но това е на приятелски принцип.

Няма изградени духовни пътеки между пишещите в Бургас и четящите. Разбира се, често ходим на гости в гимназии и училища по поводи и при специални покани, но продължавам да се тревожа, че това са спорадични и по-скоро лични инициативи, а не трайни връзки.

stanapostol

Стана Пръвчева Апостолова живее и пише в Бургас. Псевдоними: Мария Байчева и Мери Апос.